Nyt nordisk terroir

  • Nyt nordisk terroir

AUGUSTA ERKLÆRINGEN

”Vi vil skabe et nyt nordisk terroir ved navn Augusta, der breder sig fra Reberbanen i syd, Knudshoved i øst, Blåvand i vest til Malling i nord. Det nye nordiske terroir har hovedsæde på Augustenborg Slot på Als. Vi vil med fundament i andelsbevægelsen opbygge en grænseoverskridende eksportsucces af højkvalitets-nicheproduktion i samarbejde med de ypperste madproducenter i regionen. Vi vil sikre os, at Augustas leverandører skaber velsmag i daglig respekt for planeten, miljøet og alle de levende væsener, der omgiver dem. Vi stiller os ikke tilfredse med korrekt udfyldte papirer og officielle stempler. Vi vil med selvsyn og samtale sikre os, at Augustas leverandører arbejder på at styrke afhængighedsforholdet mellem arternes enkeltindivider, deres levemåde og deres miljø. Vi vil hjælpe terroir Augusta med at skabe merværdi for både området, dets producenter og områdets unikke natur. Vi vil kort sagt dække et bord med velsmag af højeste kvalitet fra det nye nordiske terroir Augusta”.

Disse 30 dedikerede virksomheder skal samles om den dansktyske stjernekok Thorsten Schmidt, og sammen skal de skabe nye produkter under brandet ’Terroir Augusta’. Det er fødevareproducenter, som højst har en lille udviklingsafdeling eller slet ingen. Nu vil vi samle dem om en stor udviklingsafdeling efter andelsprincippet: Hvad kan vi skabe sammen, som vi ikke kan skabe hver for sig? Producenterne skal levere råvarer til Restaurant Augusta i den smukke havestue på Augustenborg Slot, som fungerer som terroirets levende reklamekampagne. På slottet er der en købmandsforretning med Augustas nye produkter smukt præsenteret i en fælles emballageserie under Augusta-brandet. Til de lokale, som ikke har råd til et dyrt restaurantbesøg, er der et folkekøkken, hvor alle har råd til at smage på den lokale jords nyfortolkede frembringelser. Vi arbejder frem mod at åbne Augusta allerede i år, samtidig med at vi arbejder for at få åbnet endnu to nye terroirs i Danmark: Charlottenlund Slot nord for København som centrum for Sjælland, øerne og Sydsverige og et tredje endnu ikke lokaliseret slot i Nordjylland, som fundamentet for et norddansk/sydnorsk terroir. 

På slottene vil vi samtidig skabe akademier for deleøkonomi, hvor unge entreprenører arbejder sammen om at skabe cirkulær-økonomi-teknologi, som både løser Danmarks udfordringer i respekt for vores værdier, rettigheder, pligter og lønninger – og kan eksporteres til lande, som vil købe sig ind i verdens lykkeligste land. Tanken er, at entreprenørerne hvert år skal skabe minimum én digital virksomhed, som er ejet i fællesskab af entreprenørerne, sponsorvirksomhederne, gæstelærerne og Danmarks tænketank for deleøkonomi Njordic. På denne måde håber vi selv på at kunne være med til at kombinere vores landbrug og vores teknologikreativitet i dét, som skal blive en eksportsucces og branding af Danmark som teknologi og gastronomi i fin forening: Vores jord under sålerne og vores jord i hovedet solgt som højkvalitet til en høj pris.