Claus Skytte har de sidste 2 år rejst land og rige rundt for at fortælle virksomheder, foreninger og brancher om deleøkonomi og dens betydning for Danmarks konkurrenceevne og velfærd.

Deleøkonomi er én af de ting, som kommer til at ændre verden.

Vi er vant til en økonomi, hvor alle mennesker kun gør én ting for én virksomhed i otte timer om dagen, fem dage om ugen. Det kommer til at ændre sig.

Vi er kommet til en tid, hvor ressourcerne bliver færre og færre, og vi bliver flere og flere mennesker og spekulation i råstoffer gør det umuligt at forudsige produktionspriser. Hvis vi ikke gør noget snart, ja, så bryder vores fællesskaber sammen.

Vi står over for en tredobbelt krise med økonomisk krise, klimakrise og social krise. Vi kan ikke fortsætte længere med en økonomi vi har nu. Det er en benzindrevet bil på en motorvej på vej ud over en afgrund.

Det er den nye, innovative teknologi, som giver os mulighed for at dele vores ting og vores tid og vores viden med hinanden på helt nye måder. Samtidig skifter vores værdier til mere åbenhed. Og sidt men ikke mindst ved vi, at vores forbrug er direkte årsag til de klimaforandringer som vi frygter næstmest efter at vi frygter at blive arbejdsløse.

Vi ved, at vi skal skabe vækst for at beholde vores arbejde, men det skal være en bæredygtig vækst så vi ikke ødelægger planeten. Fælles forbrug er løsningen. 

Deleøkonomi gør to ting samtidig; Først nedsætter det forbruget af ressourcer samtidig med at det åbner for forbruget af uudnyttede ressourcer. 

Det sker her. Det sker lige nu. Det giver dig muligheden for at være med først. Pluk de lavt hængende frugter. Du kan gøre dine ideer virkelige. Du kan gøre dine ideer vigtige. 

Halvfemserne handlede om at komme online. Nullerne handlede om at connecte med hinanden online. Nu handler det om at connecte med hinanden offline online.